opendagDe zes vaste gebruikers van Sporthal Interwey bundelen op zondag 27 november hun krachten bij de eerste gezamenlijke open dag van de sportaccommodatie. Iedereen is van 11.00 uur tot 16.00 uur welkom aan de Sportlaan in Culemborg om kennis te maken met diverse vormen van zaalsport. Er zijn demonstraties, maar zelf uitproberen kan ook.

Tafeltennisvereniging Gispen – officieel de buurman, maar onlosmakelijk verbonden met de grote hal, basketbalvereniging Archipel, badmintonclub BCC, korfbalvereniging SGV, volleybalclub Shot en Stichting Vrijstad, die sport en recreatie biedt voor mensen met een beperking, presenteren zich van 11.00 tot 16.00 uur aan een ieder die geïnteresseerd is in zaalsport.

Tijdens de open dag is er niet alleen informatie te verkrijgen, maar zijn er ook demonstraties te zien van de verschillende sporten en wordt een ieder uitgenodigd om actief mee te doen. De Open Dag is voor jong en oud, omdat dát de boodschap is die de zes organisatoren aan het publiek mee wil geven: sporten is voor iedereen. ‘Wij sporten in Interwey…jij ook?’

Elke bezoeker van de open dag krijgt bij binnenkomst een strippenkaart, waarmee drie keer gratis mee mag worden getraind bij de zes clubs. Bovendien wacht er voor iedereen een gratis consumptie en ligt er voor de jongere deelnemers voor het naar huis gaan nog een aardigheidje te wachten.

De open dag is de eerste concrete samenwerking tussen de zes verenigingen. De animo voor zaalsporten loopt terug en deels komt dat door de onbekendheid van de verschillende clubs. Het openstellen van de volledige Sporthal Interwey voor mensen uit Culemborg en omstreken verlaagt hopelijk de drempel om op een ongedwongen manier kennis te maken met meerdere sporten. Ook voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.