Onze badminton vereniging is opgericht op 21 mei 1971. De sporthal Interweij is van het begin de thuishaven geweest. Toen in de Culemborgse wijk Parijsch de sporthal Parijsch werd gebouwd, nu zo’n 10 jaar geleden, was dat een mogelijkheid om uit te breiden. Aangepast badminton heeft hier op maandagavond speeltijd en op woensdagmorgen speelt hier een zeer enthousiaste groep mensen. (Kijk in de menubalk bij “aangepast badminton” en “woensdagmorgen”)

De meeste mensen kennen badminton van de vakantie op de camping, op straat, in de tuin of bij de gymles op school. Als zaalsport is het vaak een compleet andere ervaring. Betere en lichtere rackets, goede shuttles, een afgebakend speelveld met een net en……..….geen wind.
Op wedstrijdniveau is badminton een sport die snelheid, beweeglijkheid en reactievermogen combineert met een ijzersterke conditie. De snelste shuttle, gemeten in 2005, had een snelheid van 332 kilometer per uur. (Ter vergelijking: de snelste tennisservice is 250 kilometer per uur). Badminton is daarmee een van de snelste sporten. Toch is het voor beginners heel eenvoudig te leren. Iedereen, jong en oud, met een beetje aanleg kan al snel een aardig partijtje spelen.

BC Culemborg heeft een aantal speelmomenten waar de leden gebruik van kunnen maken.

Aangepast badminton op maandagavond, Dinsdag en vrijdag in sporthal Interweij, maandagavond en woensdagmorgen in sporthal Parijsch. Je bepaalt zelf hoeveel keer je in de week wilt spelen. De contributie is altijd naar verhouding. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere redenen om bij BC Culemborg badminton te spelen.
Kortom, kom bij ons kijken of deze sport jouw “ding” kan worden. De sport is er voor iedereen. Fit worden, fit blijven, je sportieve grenzen verleggen, competitie spelen vanaf de basis tot topsport, het kan allemaal. Voorop staat het plezier!!!!

Arie van Es,
Voorzitter BC Culemborg